Hoe kies je een zuurstofpomp voor een siermeer?
Er zijn verschillende manieren om uw meer in elkaar te zetten, naast de verschillende formaten, steensoorten, structuur (in metselwerk/beton of PVC dekens), decoratie, type vis, moeten we ons ook zorgen maken over het filtratiesysteem, dat kan zijn: met een natuurlijk systeem van levende planten, door middel van stromend water, met betonnen filters of industriële filters. Hier hebben we te maken met een meer met een dompelpomp. Bekijk alle tips om een luchtpomp te kopen die perfect aan uw behoeften voldoet.
Twijfelt u aan de keuze van een luchtpomp vijver? Om de beste dompelpomp te kiezen is het van groot belang dat u aandacht besteedt aan een aantal kenmerken: debiet, waterkolom en energieverbruik.
Het vinden van deze 3 functies in een enkele uitrusting die voldoet aan al uw behoeften is het grote geheim om de beste pomp voor uw sierplas te kiezen. Dus laten we gaan:
Het ideale debiet voor een meer kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, meer in theorie gaan we uit van het principe dat een meer moet pompen, minstens twee keer het volume van het meer. EX: Een meer van 2500 liter heeft een pomp van minstens 5000 l/u nodig.
Het is heel belangrijk om te weten hoe ver uw water moet gaan. Vooral in gevallen waar er een waterval zal zijn, is dat hoe hoger het water moet krijgen, hoe kleiner de hoeveelheid water dat er komt, dus je moet dit verlies van volume te overwegen bij het kiezen van de pomp die voldoet aan u met de nodige stroming en de nodige hoogte.
Verantwoordelijkheid voor het milieu en ook met uw budget. Het is echter altijd beter om apparatuur te hebben die minder energie verbruikt, als de initiële kosten veel hoger zijn dan de energie-uitgaven op lange termijn, dan is dat uiteindelijk niet het geval. Laten we een voorbeeld geven:
Een pomp met een debiet van 2500 l/u heeft gemiddeld een verbruik van 45W. Er zijn pompen met een debiet van 5000 l/h en een verbruik van 35W. Op deze manier is het beter om een pomp te krijgen met een hoger debiet en een lager energieverbruik.