Blog

13 feb

5 weetjes over Apple

Computers, Nieuws By

Iedereen kent deze tech-gigant ondertussen wel: Apple. Omdat dit zo’n groot merk is, is er veel over te vinden op het internet. Toch zijn er nog een aantal dingen die de meeste mensen (waarschijnlijk) nog niet weten! Deze dingen zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

  1. Wereldwijd zijn er honderd miljoen Mac-gebruikers. Het grootste deel van deze gebruikers (meer dan de helft) is in de laatste jaren overgestapt naar Apple. Deze Macs omvatten maar een klein deel van alle Apple-producten die in gebruik zijn: dit zijn er ruim een miljard.

 

 

2. Een rekenmachine heeft ervoor gezorgd dat Apple kon ontstaan. Jobs en Wozniak hadden geld nodig om hun bedrijf te beginnen. Om die reden verkocht Jobs zijn auto en Wozniak zijn rekenmachine. Dit lijkt nogal ongelijk verdeeld, maar het tegendeel is waar: de rekenmachine van Wozniak bracht meer op dan de auto van Jobs!

 

 

3. Ronald Wayne was de derde mede-uitvinder van Apple. Wayne verliet Apple twaalf dagen nadat het bedrijf gelanceerd was. Hij verkocht zijn aandeel voor 800 dollar. Als hij enkele jaren had gewacht, had hij er ruim 60 biljoen voor kunnen krijgen! Toch gaf Waynes aan hier geen spijt van te hebben.

 

4. Het gaat rond dat Apple regelmatig ‘fake’ concepten bedenkt. Dit doet het bedrijf om de medewerkersloyaliteit te testen. Wanneer er iets over deze concepten uitlekt, weet het bedrijf dat iemand zijn mind voorbij heeft gepraat. Diegene kan dan direct zijn spullen pakken en een andere baan gaan zoeken.

 

 

5. Apple gelooft dat kleding geluk brengt. Je hoeft maar een paar uitspraken van Steve Jobs te hebben gezien om te weten hoe hij zich kleedt: een donkere coltrui, spijkerbroek en gympen. Sinds Jobs dood is, zet chief design officer Jony Ive deze traditie voort. Tijdens zijn toespraken draagt hij dezelfde soort kleding als Jobs altijd droeg.


Cor

There is no information available yet.

Virtual tour maken vo… september 25, 2018 Hoe kies je een zuurstofpomp vo… juni 24, 2019