Blog

23 apr

Drie tips om uw WiFi-signaal te verbeteren

Nieuws By

WiFi is een van de belangrijkste ontwikkelingen in de evolutie van internet: niemand wil vastgeketend zitten aan een desktop, maar het is ook een van de meest frustrerende ontwikkelingen op het gebied van internet. Er is namelijk maar één ding erger dan geen internet en dat is heel traag internet. Als u last heeft van lage snelheden, slechte ontvangst en andere WiFi-problemen, zijn hier drie manieren om uw WiFi thuis te verbeteren.

 

Zoek de perfecte plek voor uw router

Routers kunnen heel lelijk zijn, maar dat betekent niet dat u ze achter de tv-kast moet verstoppen. Als je het beste signaal wilt, heb je een router in de openlucht nodig, vrij van muren en obstakels. Als de optimale locatie van uw router een ruimte zonder tafel of plat oppervlak is, controleert u of u de wantmontage kunt uitvoeren met behulp van de vooraf geïnstalleerde bevestigingsgaten of een montagebeugel van een derde partij. Richt de antennes loodrecht en zorg dat de router midden in uw huis staat, zodat u overal in uw huis de best mogelijke dekking hebt.

Router

Router

 

Weg met interferentie van andere apparaten

Andere routers zijn niet het enige dat interferentie kan veroorzaken. Draadloze telefoons, magnetrons en andere apparaten kunnen ook uw signaal dempen. Het kopen van een dual-band router kan hierbij helpen. Als u geen nieuwe hardware wilt kopen, kunt u altijd proberen uw router verder weg van storende apparaten te verplaatsen.

Apparaten

Apparaten

 

Zoek het juiste draadloze kanaal

Als u buren heeft, kunnen hun routers de uwe storen en ervoor zorgen dat het signaal slechter wordt. Draadloze routers kunnen op verschillende kanalen werken en u wilt de uwe op een kanaal met zo min mogelijk storing. Gebruik een tool als Network Analyzer Lite of WiFi Analyzer om het perfecte kanaal in uw huis te vinden. Pas vervolgens het kanaal aan in uw router.


Cor

There is no information available yet.

Wat is een slimme spe… december 29, 2017 Internet of Things, w… mei 17, 2018