Blog

29 dec

Wat is een slimme speaker?

Nieuws By

Mocht je Siri al kennen, dan kun je wel een inschatting maken wat een slimme speaker kan doen. Slimme speakers zijn speakers die je met je stem een opdracht kunt geven. Momenteel kun je een slimme speaker simpele opdrachten geven. Denk aan een muziekje aanzetten of vragen hoe laat het is. Je kunt de slimme speaker ook de opdracht geven om je te waarschuwen als je binnenkort een afspraak hebt, of een boodschappenlijstje laten maken. De mogelijkheden zullen in de toekomst nog wel groter worden.

Slimme speakers in Nederland

In Nederland zie je de slimme speakers eigenlijk nog niet. Hier zal binnenkort wel verandering in komen als deze trend naar ons land overwaait. Amazon, wat de marktleider is op het gebied van slimme speakers zal toetreden tot de Nederlandse markt. Amazon heeft momenteel ongeveer 76% marktaandeel en wil ook uitbreiden in andere landen. Er is alleen één nadeel: Echo is momenteel nog niet in het Nederlands. Dat zal voor Nederlanders een goede reden zijn om de speaker niet te kopen. Je wilt namelijk in het Nederlands met het apparaat kunnen communiceren. Amazon en andere aanbieders zullen de optie om de Nederlandse taal te kiezen moeten toevoegen aan hun slimme speaker.

Welke kun je momenteel kopen?

De slimme speakers bestaan nog niet zo lang. Er zijn dus nog niet heel veel merken die een slimme speaker op de markt hebben. Dit zal in de toekomst wel veranderen. De populariteit van slimme speakers is in de Verenigde Staten zo groot dat grote merken niet achter kunnen blijven. Er worden ook steeds meer slimme speakers aangekondigd door grote techbedrijven. De volgende slimme speakers zijn momenteel het meest populair.

Amazon Echo

Amazon is een van de eerste grote bedrijven dat producten via internet verkocht. Je kunt het een beetje vergelijken met Bol.com of Coolblue in Nederland, alleen is Amazon een stuk groter. Zij waren de eerste die succesvol werden met een slimme speaker: Amazon Echo. De bedoeling was om een bestelling op Amazon te maken door tegen het apparaat te praten. Nu kun je de speaker gebruiken om allerlei opdrachten te geven.

Amazon biedt ook de dienst ‘Prime’ aan. Dit is een abonnement waarmee je iets gratis kunt bezorgen binnen één dag, maar ook de videostreaming- en foto-opslagdienst kunt gebruiken.  Dit abonnement is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Google Home

Google is al jaren groot op het gebied van smartphones en tablets. Daarnaast hebben ze Chromecast, waarmee je allerlei media kunt streamen in de woonkamer. De slimme speaker Google Home zou je met andere dingen kunnen helpen door via spraakbesturing een opdracht te versturen. Met Home communiceer je via Google Assistent. De Assistant kan antwoord geven op  algemene vragen door de ondersteuning van Google Search.

LG Hub Robot

LG wil uiteraard ook niet achterblijven. Zij hebben de Hub Robot geïntroduceerd wat een slimme speaker met schermpje is. Deze speaker wat een beetje op een robot lijkt kun je verschillende opdrachten geven. Denk aan vragen stellen, muziek afspelen en de wekker bedienen. Ook zit er een camera op zodat de robot op jouw lichaamstaal kan reageren.

Apple HomePod

Afgelopen zomer heeft Apple de Apple HomePod aangekondigd. Het is een speaker met Siri-functies en werkt met alle Apple apparaten. De reden dat Apple ook een slimme speaker heeft aangekondigd is door het succes van de Echo en Google Home. Deze maand zal de HomePod te koop zijn. De prijs zal wel een stuk hoger liggen dan de concurrentie. Verder zul je wel Engels moeten praten tot de Nederlandse Siri functies te gebruiken zijn.


Cor

There is no information available yet.

Geen updates meer voo… december 15, 2017 Internet Drie tips om uw WiFi-… april 23, 2018