Blog

15 dec

Geen updates meer voor Samsung toestellen

Nieuws By

Voor de consumenten die het overwegen om een nieuwe smartphone te kopen, laat de Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy J3 2016 vooral even links liggen. Uit onderzoek van de consumentenbond is namelijk gebleken dat deze telefoons nog maar enkele maanden worden ondersteund door Samsung en dus geen updates meer krijgen.

De modellen die nu nog in de winkel liggen worden waarschijnlijk vanaf maart 2018 niet meer voorzien van updates. Hierdoor zal de software sneller verouderen waardoor de toestellen minder veilig worden. Dit is natuurlijk absurd. Samsung beëindigt de ondersteuning van drie telefoons binnen twee jaar nadat ze uit zijn gekomen. Dit terwijl toestellen over het algemeen veel langer op de markt blijven. Volgens de consumentenbond heeft Samsung hier gewoon een verplichting naar de consument waar zij van weglopen.

Consumenten worden misleid

Winkeliers en telecomaanbieder gaan hier ook niet geheel vrijuit. Veel winkels verkopen namelijk deze smartphones en de providers bieden de smartphones aan bij hun abonnementen. Consumenten zitten dan één of twee jaar vast aan een toestel dat Samsung in sommige gevallen al na drie maanden niet meer ondersteunt. KPN stelde op zijn site zelfs dat de Samsung S7 regelmatig updates krijgt en daardoor optimaal is beveiligd. Dit is misleidend voor consumenten die hier uiteindelijk de dupe van zijn. Inmiddels heeft de Consumentenbond KPN hier gelukkig op aangesproken en de website is verwijderd.

 

Zoals het hoort

Er zijn gelukkig ook enkele smartphones die wel gewoon voor een langere periode hun updates ontvangen. Bij Google heb je bijvoorbeeld de garantie dat tot drie jaar na de releasedatum updates worden gedaan op de Pixel smartphones. De meeste fabrikanten geven echter amper informatie over de ondersteuning waardoor de consument eigenlijk niet zo goed weet waar hij of zij aan toe is.

De Consumentenbond is het al jarenlang oneens met het updatebeleid van de Android smartphones. De bond is daarom een procedure gestart tegen Samsung, de marktleider van Android smartphones. Deze procedure dient in maart 2018. Samsung geeft inmiddels wel informatie over updates, echter is de informatie verstopt en ze geven geen update garantie. De periode dat updates worden gegeven is gewoon te kort, dat is een eerlijke conclusie.


Cor

There is no information available yet.

Kunstmatige intellige… november 29, 2017 Kunstmatige intelligentie foto Wat is een slimme spe… december 29, 2017