Blog

17 mei

‘ Big Data’ toepassingen

Computers, Nieuws By

Wat is Big Data?
De term Big Data wordt steeds vaker gebruikt in artikelen over informatietechnologie of internet. Big Data is enorm gegroeid de afgelopen jaren en zal nog harder groeien in de komende jaren. Sterker nog, 90% van de big data is gecreëerd in de afgelopen 2 jaar. Maar wat is Big Data nu eigenlijk? Big Data verwijst naar grote hoeveelheden data die met een grote snelheid verwerkt wordt.  De methode is kostenbesparend en biedt veel mogelijkheden. Hoewel er ontzettend veel voordelen aan het gebruik van Big Data zitten, zijn er ook een aantal valkuilen. Het is namelijk nog steeds noodzakelijk dat de data op de goede manier geïnterpreteerd wordt. Het kan lastig zijn om een goed overzicht te behouden van alle gegevens. Daarnaast is het belangrijk dat er goede schalen en metingen gebruikt worden.

Toepassingen Big Data
Big Data biedt veel mogelijkheden voor de toekomst op het gebied van onderwijs, politiek en de gezondheidszorg. Zo gebruiken wetenschappers Big Data om een digitale leeromgeving te ontwikkelen die beschikbaar is voor iedereen. Studenten kunnen voortaan in detail geanalyseerd worden.  De technologie zal sterke en zwakke punten in kaart brengen. Hierdoor kunnen de prestaties van studenten gericht verbeterd worden.  In de politiek wordt Big Data nu al vaak toegepast. Zo kunnen partijen aan de hand van Big Data zien wie waarschijnlijk gaan stemmen op de partij.  Deze mensen kunnen op een efficiënte manier benaderd worden door partijleden en zo kunnen politieke partijen veel nieuwe stemmers binnen halen. Ten slotte heeft Big Data veel potentie in de gezondheidszorg. Operaties kunnen bijvoorbeeld gemonitord worden zodat er geen fouten meer worden gemaakt. Dit zou natuurlijk geweldig zijn! Bovendien kan Big Data je hartslag en calorieën registreren. Op deze manier krijgt iedereen een accuraat beeld van zijn of haar gezondheid en kunnen trends herkend worden. Voorkomen is immers beter dan genezen.


Cor

There is no information available yet.

Technologische ontwik… mei 15, 2017 Ontwikkelingen 3D-pri… mei 31, 2017