Blog

15 mei

Technologische ontwikkelingen

Nieuws By

Dagelijks zijn er weer nieuwe technologische ontwikkelingen. Van elektrische auto’s tot de nieuwste smartphone. Steeds meer is er sprake van een totale digitalisering. Echter zijn sommige mensen bang voor deze technologische ontwikkelingen en zijn bang dat opgegeven moment nergens meer een menselijke hand nodig zal zijn. Vaak heeft dit te maken met het gedrag van deze mensen. Wanneer iemand geen aanpassingsvermogen heeft of moeilijk met deze veranderingen om kan gaan, wordt het moeilijk om hier goed mee om te gaan. Daarnaast bestaat er ook de angst dat iemand zijn baan kwijt zal raken, omdat deze vervangen zal worden door een machine.

Echter komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat werknemers zichzelf aan het ontwikkelen zijn, waardoor ze de vervanging kunnen tegenwerking. Er zal altijd menselijke creativiteit nodig zijn en het gevoel dat mensen bij iemand anders naar binnen kunnen krijgen. Binnen bedrijven kunnen machines de menselijke sfeer niet vervangen. Wanneer er geen andere mensen om iemand heen zijn, wordt de werklust en creativiteit minder en zal het dus belangrijk zijn dat er meerdere mensen aanwezig zijn op de vloer. Daarnaast kan een machine ook niet alle handelingen op zich nemen.

Wanneer mensen en werknemers zich blijven ontwikkelen en mee zullen gaan met de technologische ontwikkelingen, zullen de mensen niet vervangen worden. Daarnaast zullen er in veel posities altijd menselijk contact nodig zijn. Denk hierbij aan dienstverlening, de politie, ziekenhuizen en de brandweer. Door de technologie zal alles snel blijven veranderen en zullen wij dus ook mee moeten veranderen. Veel technologische ontwikkelingen zullen ook in het teken staan van de snelle milieuveranderingen. Denk hierbij aan de zonnepanelen, de windmolens en de elektrische auto’s. Hier zal uiteindelijk in mee moeten worden gegaan door de inwoners van Nederland. Dit is niet in het eigen belang van iedereen, maar in het gezamenlijk belang. Er zijn dus voor- en nadelen bij de technologische ontwikkelingen.

 

 

 

 


Cor

There is no information available yet.

Nieuwe Nintendo Switc… mei 9, 2017 ‘ Big Data’ toepa… mei 17, 2017