Blog

09 mei

Communiceren met je gedachten

Nieuws, Visueel By

Facebook heeft in april bekend gemaakt om een techniek te ontwikkelen waarmee gebruikers met hun gedachten kunnen typen en met hun huid kunnen horen. De social media website wil zich meer gaan verdiepen in technieken op het gebied van brein gestuurde communicatie. In het verleden hebben wetenschappers al geprobeerd om dit mogelijk te maken. Verschillende tests lieten veelbelovende resultaten zien. Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook,  zei dan ook vol overtuiging dat we op een dag berichten zullen versturen door alleen onze hersenen te gebruiken. Nieuwe technologische ontwikkelingen beloven veel goeds voor de toekomst.

Wetenschappelijk onderzoek
Een team van 60 wetenschappers is op dit moment bezig om deze droom mogelijk te maken. Het nieuwe systeem moet in staat zijn om 100 woorden per minuut te typen door middel van hersengolven. Hoewel veel mensen dit niet voor mogelijk houden, is de kans groot dat het de komende jaren gaat gebeuren. Zonder het toetsenbord aan te raken kunnen we straks een e-mail versturen of een bericht verzenden. Een ander futuristisch project probeert zelfs om gesproken woorden te produceren uit mensenhuid. Het doel is uiteindelijk om bijvoorbeeld te denken in het Nederlands en te voelen in het Engels. Hoe gek en onmogelijk dit ook klinkt, veel wetenschappers proberen op dit moment het tegendeel te bewijzen.

Communiceren via je brein en zonder je mond kan veel voordelen hebben. Zo kan het een uitkomst bieden voor gehandicapte mensen die niet kunnen praten. Als ze via hersengolven zouden kunnen typen, zouden een aantal problemen opgelost zijn en zouden ze zelfstandiger kunnen zijn. De nieuwe technologische ontwikkeling van Facebook wordt echter niet door iedereen met open armen ontvangen. Willen we een apparaat dat non-stop onze gedachten kan lezen? Veel mensen vinden brein aangestuurde communicatie een stap te ver gaan. Het project roept veel ethische vragen op en er blijft weinig van onze privacy over. Misschien kunnen we onze gedachten toch beter voor onszelf houden.


Cor

There is no information available yet.

Samsung Galaxy S8 kan… april 19, 2017 De zorgrobot mei 9, 2017