Blog

19 apr

Samsung Galaxy S8 kan nu besteld worden

Elektrotechniek, Visueel By

De Samsung Galaxy S8 kan worden besteld! Het duurt nog wel even voordat je hem ook echt in je bezit hebt, maar het schijnt dat dit meer dan de moeite waard gaat zijn. Voor Samsung zal het erg spannend worden want de Galaxy S8 is de eerste grote smartphone die het bedrijf uitbrengt na de mislukking met de Note 7, die wegens brandgevaar van de markt gehaald is. Samsung heeft dus iets te bewijzen met deze nieuwe Samsung Galaxy. Het design van de telefoon is in ieder geval al erg mooi. Zo zijn de randen van het toestel haast onzichtbaar klein waardoor het scherm bijna de hele voorkant bedekt. Dit is al eerder ontwikkeld, alleen heeft deze smartphone ook nog afgeronde zijkanten naar links en rechts. De home-knop is daarnaast ook veranderd in een virtuele knop die niet altijd zichtbaar zal zijn, maar wel altijd geactiveerd kan worden wanneer er op deze plek op het scherm gedrukt wordt.

Met dit design zal de Samsung Galaxy S8 de meest oog springende smartphone van Samsung tot nu toe worden. Daarnaast bevat de telefoon een 12 megapixelcamera die erg mooie foto’s maakt. Ook is het toestel waterdicht en werken alle apps op het apparaat. Bovendien komt Samsung met Bixby, de Samsung-variant van Siri. Je kan vragen stellen en stemcommando’s geven aan Bixby. Deze is op het moment nog niet beschikbaar in het Nederlands, dus je zal Engels moeten spreken. Bixby Vision herkent daarnaast objecten op foto’s en deelt daarop informatie of links naar websites die hier relevant voor zouden kunnen zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een foto van de Eiffeltoren maakt, krijg je te zien wat er allemaal nog meer te doen is in de omgeving. Ook is daar Bixby-reminder welke je herinnert aan je belangrijke evenementen en afspraken.

Voor het ontgrendelen van de Galaxy S8 zijn drie verschillende manieren ontwikkeld. Zo kun je de telefoon open met een vingerafdruk, maar ook met een gezichtsscan of een irisscan. Wanneer er voldoende licht is, kun je direct in je telefoon. Wanneer het wat donkerder is, kan de vingerscan gebruikt worden. Het nadeel aan de vingerscan is dat deze nu op de achterkant van het toestel zit waar je niet op een makkelijke manier bij kan. Ondanks deze kleine puntjes van kritiek, zal de Galaxy S8 de beste smartphone van het moment worden. De basis van het toestel staat als een huis en de telefoon heeft een futuristische uitstraling. De wereldwijde release van de telefoon staat gepland op 21 april 2017.


Cor

There is no information available yet.

Tesla maart 28, 2017 Communiceren met je g… mei 9, 2017