Blog

28 mrt

Maak je auto slimmer en veiliger!

Visueel By

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat kleine hoekje is groter dan we denken. In veel gevallen wordt een ongeluk veroorzaakt door iemand die een ander over het hoofd ziet. Dit gebeurd bijvoorbeeld vaak tijdens het parkeren, of tijdens het uitrijden van het parkeervlak. Bijvoorbeeld als een auto helemaal is ingebouwd in een parkeergarage. in dit artikel lees je hoe je slimmer en veiliger om kunt gaan met je auto.

ongelukje

Als er dan inderdaad een ongeluk gebeurd en er is blik- of lakschade, is dit heel vervelend. De eigenaar van de auto wil uiteraard in eerste instantie geen schade aan zijn / haar eigen auto hebben. Daarnaast heeft diegene ook nog eens schade aan een andere auto gereden. Ongelukken die blik- of lakschade tot gevolg hebben zijn vaak het gevolg van menselijke fouten. In sommige situaties is het daarom ook mogelijk om ‘beter’ te worden in het voorkomen van ongelukken. Dit kan bijvoorbeeld door beter op te letten. Het kan helpen een goede inschatting te leren maken van de ruimte die je hebt of nodig denkt te hebben. Ook kan je een rijvaardigheidscursus volgen.

Oplossing

Voor mensen die het moeilijk vinden om zo’n inschatting te maken zijn er tegenwoordig gelukkig steeds meer hulpmiddelen op de markt. Zo zijn er auto’s die met één druk op de knop volledig zelf in staat zijn te parkeren. Maar deze techniek is nog niet zo heel bekend en betrouwbaar. Wat ook een oplossing kan zijn is het installeren van een achteruitrij camera. Met een achteruitrij camera heb je een goed en volledig overzicht van wat er achter je auto gebeurd. Dit in combinatie met het gebruik van je buitenspiegels maakt het parkeren een stuk makkelijker. Voor kleine personenauto’s is dit misschien niet altijd nodig, maar nu het alsmaar drukker wordt in de steden en de ruimte om te parkeren steeds minder wordt, kan een achteruitrijcamera kopen voor grote personenauto’s en bijvoorbeeld busjes erg aantrekkelijk zijn.

 


Cor

There is no information available yet.

Codeersystemen maken … maart 28, 2017 Tesla maart 28, 2017